Cynthia Bolingo is tijdens het BK AC in Louvain-la-Neuve onder de EK-limiet op de 400m gebleven. Bolingo moest in die 400m wel afrekenen met Hanne Maudens, die tegen alle verwachtingen als leidster de slotronde inging. Bolingo kon echter in de laatste wedstrijdhelft een versnelling hoger schakelen en haalde het in 52″72, één honderdste onder de limiet om individueel naar Torun af te zakken. Laus finishte als tweede in 53″27, gevolgd door Maudens in een PR van 53″52. Paulien Couckuyt won de B-reeks in 53″57, waardoor de Belgian Cheetahs ook collectief een goede zaak doen, aangezien ze hun opgetelde gemiddelde chrono in totaal op 53″15 brengen. 

Cynthia Bolingo heeft haar favorietenrol op het BK indoor waargemaakt. Bolingo zal echter niet verwacht hebben tijdens de 400m dat Hanne Maudens als eerste de slotronde indook. De Belgische recordhoudster ging echter op en over Maudens. Camille Laus had geen antwoord klaar op de versnelling van Bolingo, die over de finish knalde in 52″72, exact één honderdste onder de gevraagde 52″73 om naar het EK in Torun afgevaardigd te worden. Laus finishte als tweede in 53″27, Maudens zette met 53″52 een PR neer. Ook de Belgian Cheetahs deden als team een goede zaak, aangezien Paulien Couckuyt in de ‘B-reeks’ 53″57 noteerde, waardoor de gemiddelde opgetelde chrono van het team 53″15 bedraagt. Het EK in Torun lijkt daardoor zo goed als zeker, tenzij de dames in zowel Duitsland als Italië snoeiharde 400m-wedstrijden afwerken.

“Ik ben blij op opnieuw Belgisch kampioen te zijn op de 400m. Het was technisch gezien zeker geen perfecte koers en ik was licht verrast door het feit dat Hanne als eerste naar binnen kwam, maar ik kon gelukkig in de slotfase doorduwen. Het doet deugd om onder die limiet te duiken, maar ik ga toch even nadenken of het wel zinvol is om individueel van start te gaan op het EK, zeker omdat het hoofddoel in Tokio ligt en ik geen risico’s wil nemen met de Spelen in het achterhoofd. Toch kriebelt het om individueel nog in actie te komen. De komende dagen zal ik in samenspraak met mijn team bekijken wat de beste oplossing is”, aldus Bolingo.