De Oegandees Joshua Cheptegei zal op 7 oktober het WR op de 10.000m aanvallen in het Spaanse Valencia. Cheptegei scherpte op de Diamond League in Monaco het ‘onbreekbare’ WR aan van zijn teamgenoot Kenenisa Bekele. In Valencia wil de wereldkampioen op de 10.000m ook het WR (26’17″53) op die afstand grijpen. Dat record werd staat sinds de AG Memorial Van Damme van 2005 op naam van Bekele. 

De honger van de Oegandese wereldrecordhouder op de 5.000m Joshua Cheptegei is duidelijk nog niet gestild na zijn waanzinnige recordrace op de Diamond League in Monaco. Cheptegei zal namelijk op 7 oktober in het Spaanse Valencia een gooi doen naar het WR op de dubbele afstand. Het record op de 10.000m is voorlopig nog in handen van Kenenisa Bekele met 26’17″53, het PR van Cheptegei bedraagt 26’48″36. De atleet van het NN Running Team zal net zoals in Monaco op een stevig team hazen én de beruchte Wavelight-technologie, die ook op de AG Memorial Van Damme gebruikt wordt, kunnen rekenen.

https://twitter.com/NNRunningTeam/status/1301505976688836609

In principe debuteert Cheptegei tien dagen later op het WK halve marathon. Op dat WK zal zijn teamgenoot Geoffrey Kamworor zichzelf niet opvolgen, nadat hij eind juni werd aangereden op training in Eldoret.