Shaunae Miller-Uibo heeft in Clermont, Florida een beste wereldjaarprestatie neergezet op de 100m. De vice-wereldkampioene op de baanronde snelde naar 10″98, waarmee ze twee honderdsten beter doet dan Shelly-Ann Fraser-Pryce. Trayvon Bromell is duidelijk terug van weggeweest. De Amerikaan was goed voor 9″90.

De afgelopen weken was Clermont al vaker het strijdtoneel voor enkele interessante (trainings)wedstrijden. Gisteren was dat opnieuw het geval. Shaunae Miller-Uibo opteerde voor een uitstapje naar de 100m. Haar vier jaar oud PR van 11″19 ging moeiteloos voor de bijl. De atlete uit de Bahama’s dook met 10″98 voor het eerst onder 11 seconden en op die manier ook onder de beste wereldjaarprestatie van Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Miller-Uibo is zo pas de vierde vrouw aller tijden die onder 11, 22 en 49 seconden duikt op respectievelijk 100m, 200m en 400m. Marita KochMarie-Jose Perec en Valerie Brisco deden het haar voor. De 11″15 van de 17-jarige Tamari Davis was eveneens een stevige prestatie. Bij de mannen haalde Trayvon Bromell uit.De 25-jarige Amerikaan benaderde met 9″90 de beste wereldjaarprestatie van Michael Norman (9″86). Na jaren vol blessureleed lijkt Bromell opnieuw de oude. Hij haalde het in Clermont van zijn generatiegenoot Andre De Grasse, die 9″97 noteerde.