Ben Broeders heeft de goede vorm te pakken. De Belgische recordhouder in het polsstokspringen kwam gisteren in actie in het Duitse Zweibrücken. Met onder meer Piotr Lisek aan de start was de concurrentie niet mals, maar onze landgenoot kreeg de bloemen in ontvangst dankzij een sprong over 5m71. Vervolgens ging de lat naar 5m81, wat net te hoog gegrepen bleek. Fanny Smets haalde het bij de vrouwen met 4m32.

In het Duitse Zweibrücken kwam Ben Broeders voor de derde keer van het zomerseizoen in actie. Na twee degelijke competities in Zweden werd het uitkijken naar de bijzondere meeting in Duitsland waar Broeders zich vorig jaar in juni nog verzekerde van het WK in Doha. Negen dagen later sprong de 25-jarige atleet naar het huidige BR van 5m76. Net zoals vorig jaar stelde Broeders allerminst teleur, aangezien hij zijn prestatie van vorig jaar evenaarde met een geslaagde eerste poging over 5m71. Daardoor hield hij Piotr Lisek en vijf andere WK-finalisten achter zich.

De lat ging vervolgens naar 5m81, wat een verbetering van het BR zou betekenen met vijf centimeter. Zowel in de eerste, als tweede poging maakte de Belgische recordhouder in zaal én openlucht aanspraak op zijn beste sprong ooit, maar tot twee keer toe tikte hij de lat nipt aan. In de derde en laatste pogingen waren de batterijen van de polsstokspringer aan de lege kant. De komende weken komt Broeders normaal gezien in actie in Huizingen op 1 augustus en Brussel op 9 augustus.

Bij de vrouwen was het ook België boven, al moest Belgisch recordhoudster Fanny Smets haar bloemen wel delen met noorderbuur Femke Pluim. Smets en Pluim legden exact hetzelfde parcours af, met een beste sprong van 4m32. Op 4m42 wipten beide dames niet over de lat.