In het Zwitserse Bern stond gisteren met de Citius Meeting een eerste afspraak gepland voor een aantal landgenoten. Robin Hendrix, Stijn Baeten en Simon Debognies kwamen aan de start van de 2.000m, maar het waren opnieuw de Nederlandse atleten die in Bern imponeerden.

In Bern kwamen gisteren een aantal landgenoten in actie tijdens de Citius MeetingRobin HendrixStijn Baeten en Simon Debognies verschenen aan de start van een eerder ongewone 2.000m. Het BR van Christophe Impens (4’56″10) behoorde in een ideale wedstrijd tot de mogelijkheden. De Franse haas Mounir Akbache leverde degelijk tempowerk af, maar moest al na 1100m uitstappen. Debognies nam het commando vervolgens in handen, maar bij het ingaan van de bel leek het BR niet meer aan de orde. De Nederlander Mike Foppen had zich tot dan gedeisd gehouden, maar snelde in de slotfase naar de leiding. Foppen haalde het in 4’58″92. Hendrix legde beslag op de derde stek in 5’00″53. Baeten en Debognies finishten als zesde en zevende in respectievelijk 5’05″53 en 5’07″76.

Femke Bol – Foto: Erik van Leeuwen

Ook op de baanronde was het Nederland boven. Sprintsensatie Femke Bol haalde opnieuw uit door naar een officieel PR van 51″13 te snellen. Bol kreeg het echter niet cadeau in Bern, aangezien haar landgenote Lieke Klaver met 51″39 een stevig PR. Bij de mannen dook Jochem Dobber met 45″94 voor het eerst onder 46 seconden. Op de baanronde met horden was Ramsey Angela de beste in 49″60. De Ierse Ciara Mageean snelde op de 800m naar een Iers record van 1’59″69, meteen ook de eerste Ierse atlete ooit onder twee minuten op de dubbele baanronde.

Uit Zwitserse hoek was het vooral uitkijken naar Europees beloftekampioen op de hoge horden, Jason Joseph en sprintster Ajla Del Ponte. Joseph stelde niet teleur, aangezien hij met een tegenwind van -1m/s een nationaal record op de 110m horden neerzette met 13″34. Del Ponte bevestigde haar hoogvorm op de 100m met een snedige 11″15.

De volledige resultaten van Bern kan u hier raadplegen.