Daniel Stahl heeft op een kleine meeting in het Zweedse Helsinborg uitgepakt met een monsterworp. De Zweedse wereldkampioen in het discuswerpen liet zijn projectiel na maar liefst 70m25 landen, waarmee hij zijn eigen nationaal record benaderde.

Daniel Stahl begon op 11 juni tijdens de Impossible Games in Oslo aan zijn zomerseizoen. De 27-jarige wereldkampioen in het discuswerpen won die competitie, maar was toen niet geheel tevreden met zijn 65m92. Vandaag toonde de Zweedse beer dat hij geen grote menigte nodig heeft om zich te bewijzen.

In Helsingborg noteerde Stahl namelijk een worp van 70m25, waarmee hij de beste wereldjaarprestatie van Fedrick Dacres (69m67) verbeterde. Het duo ging vorig jaar ook voorbij de magische grens van 70 meter. Nog in 2019 was Stahl goed voor een onwaarschijnlijke prestatie van 71m86. Daarmee is hij zowel in bezit van het Zweeds record, als van de zesde prestatie aller tijden. Het WR in het discuswerpen staat al sinds 1986 op de naam van ene Jürgen Schult. In Neubrandenburg ging hij als enige man ooit voorbij 74 meter een worp van 74m08.