Het Europees kampioenschap veldlopen zal in 2014 plaatsvinden op een hoogte van zo’n 1300m. Dat werd vandaag bekendgemaakt door de organisatoren op een persconferentie in Belgrado.

In Belgrado staat morgen het EK 2013 op de agenda, maar daags voordien hadden de heren uit het Bulgaarse Samokov al de gelegenheid om hun kampioenschap van volgend jaar voor te stellen. “We vrezen niet zozeer de hoogte, het weer zal de grootste kwelduivel worden”, aldus de organisatoren. Dat de atleten zich mogelijks wel specifiek zullen moeten voorbereiden op de omstandigheden, werd alvast niet afgeraden.

Hansjörg Wirz, voorzitter van de Europese atletiekliga, benadrukte bovendien dat het EK veldlopen ook na volgende edities jaarlijks zal blijven doorgaan. Recent nog deed de IAAF, de internationale atletiekbond, immers een oproep om het Europees kampioenschap veldlopen af te wisselen met het WK. Een tweejaarlijks tornooi moest de interesse, vooral voor dit laatste, terug doen toenemen. Dat het WK vooral bij de Europese atleten nog op weinig interesse kan rekenen, beaamde de European Athletics-voorzitter, maar verder dan dat kwam het niet.