Nafi Thiam is door European Athletics verkozen tot Europees Atlete van de maand maart. Thiam was op het Frans kampioenschap in zaal goed voor een nieuw BR in het verspringen met 6m79 en kreeg voor die prestatie net geen 4.000 stemmen op sociale media. Bij de mannen was Bashir Abdi dankzij zijn BR op de marathon genomineerd, maar hij moest de duimen leggen voor de Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie.

Nafi Thiam blijft in haar ‘kot’, maar wint ondertussen wel prijzen. De regerende olympische kampioen in de zevenkamp is door European Athletics gelauwerd als Europees Atlete van de maand maart. In die verkiezing kreeg ze 3.947 stemmen via sociale media. Thiam bleef zo onder meer de Poolse 400m-specialiste Justyna Święty-Ersetic en de Kroatische discuswerpster Sandra Perkovic voor. Thiam werd eerder al in mei 2017 en juni 2019 verkozen tot Europees Atlete van de maand.

https://www.instagram.com/p/B-rhycIpd_c/

Bij de mannen haalde de Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie het dankzij een monsterachtige statistiek. Op het Frans kampioenschap in zaal sprong Lavillenie namelijk voor de 150ste keer over 5m80. De Fransman kreeg 3.569 stemmen achter zijn naam. De Belgische recordhouder op de marathon Bashir Abdi werd verdienstelijk tweede na zijn nieuwe recordtijd van 2u04:49.