Na de IFAM Outdoor moet nu ook de Flanders Cup Memorial Léon Buyle, voorzien op 6 juni, noodgewongen afgelasten door de coronamaatregelen. Dat deelt de organisatie zelf mee na communicatie van de Nationale Veiligheidsraad. Die raad besliste dat de zogeheten ‘kleinere openluchtevenementen ten vroegste vanaf 8 juni tot de mogelijkheden behoren’.

De organisatoren van de Flanders Cup Memorial Léon Buyle begrijpen en steunen de maatregelen ten volle, aangezien ze gericht zijn op het welzijn en de gezondheid van alle personen. Vorig jaar was de meeting, traditiegetrouw het weekend na de iets grotere IFAM Outdoor, goed voor heel wat limieten voor Belgische en internationale atleten. Er wordt geen nieuwe datum gezocht voor de wedstrijd, al deelt de organisatie wel mee dat er alvast uitgekeken wordt naar volgend jaar.

De vorige editie kan u hier herbeleven.