De Franse atletiekfederatie FFA heeft aangekondigd dat het alle competities afgelast tot eind juli. In Frankrijk was er al een afgelasting van alle wedstrijden tot 24 mei. Die periode wordt nu dus zeker met twee maanden verlengd. FFA blijft hoopvol rond het EK in Parijs, dat eind augustus gepland staat. In Frankrijk geleden strengere coronamaatregelen dan in ons land.

Het is geen verrassing dat de FFA met een nieuwe termijn komt in verband met het afgelasten van wedstrijden. Al is het wel bijzonder dat de federatie tot eind juli uitstelt en toch de hoop in het EK in eigen land eind augustus behoudt. Bij onze zuiderburen gelden strengere coronamaatregelen. Sporten in openlucht mag slechts op één kilometer van je woonst en in drukke steden gelden er zelfs uren waarop je al dan niet mag sporten.

Franse atleten die kans maken op internationale kampioenschappen krijgen onder meer loopbanden en bepaalde fitnesstoestellen ter beschikking bij hun thuis, maar ideale omstandigheden zijn het allerminst. Als het van André Giraud, de voorzitter van FFA, afhangt, dan hoeft het huidige uitstel niet meteen een kruis over het EK in Parijs te betekenen. European Athletics en het LOC werken aan meerdere scenario’s, waarbij zowel de huidige datum als een uitstel naar later dit jaar of volgend jaar tot de mogelijkheden behoren. Het plan voor het zomerseizoen zou zijn om in augustus van start te gaan en eind oktober de laatste wedstrijden te organiseren.

In eigen land zijn voorlopig alle wedstrijden tot 10 mei afgelast.