Het naar 2022 uitgestelde WK atletiek in het Amerikaanse Oregon heeft sinds vandaag ook een datum. Het WK stond oorspronkelijk van 6 to 15 augustus 2021 gepland, maar werd uitgesteld naar 2022 door het uitstel van de Olympische Spelen. Aangezien er in 2022 ook een EK atletiek gepland staat, moest het WK op zoek naar een nieuwe datum. Het volgende WK staat dan ook gepland tussen 15  en 24 juli 2022.

Naast het EK in München moest World Athletics ook rekening houden met de wensen van de organisatie van de Commonwealth Games in Birmingham (27 juli – 7 augustus 2022). Het WK trekt het drieluik aan grote kampioenschappen op gang, gevolgd door de Commonwealth Games en het EK multisport (11 tot 21 augustus). “De zomerkalender in 2022 is een zegen voor atletiekfans over de hele wereld, aangezien ze zes weken lang absolute topatletiek zullen voorgeschoteld krijgen. Voor ons was het belangrijk om voldoende ademruimte te voorzien tussen de drie kampioenschappen en we geen schade willen toebrengen aan andere grote evenementen”, aldus World Athletics-voorzitter Sebastian Coe.

“In normale omstandigheden zouden we niet opteren voor zo’n drieluik, maar het geeft ons wel een unieke kans om onze sport en atleten zes weken lang in de picture te zetten”, voegt Coe toe. “Oregon 22, zoals we het nu zullen benoemen, zal de start zijn van een globaal feest van internationale atletiekkampioenschappen in een zomer die exceptioneel wordt voor atleten en fans”, aldus Niels de Vos, vertegenwoordiger van het WK in Oregon.

https://www.instagram.com/p/B-uKQk_HyGn/