Naast afgelaste wedstrijden door de dreiging van het coronavirus zien atleten ook trainingskampen in het water vallen. De elite-atleten van de VAL en LBFA zullen rond de paasvakantie niet kunnen genieten van de omstandigheden en accommodaties van de Gloria Sports Arena. De voorziene stage wordt namelijk afgelast. Ook trainingskampen van de VAL naar het Amerikaanse Flagstaff en het Portugese Albufeira gaan niet door, net zoals de volgende week geplande Turbostage in Louvain-la-Neuve.

“In navolging van de vele annuleringen binnen de sportwereld op vlak van wedstrijden en evenementen delen we mee dat er door de VAL, LBFA en medische staf is beslist om het gezamenlijk trainingskamp in Belek te annuleren. Daarnaast zullen de trainingskampen van de VAL in Flagstaff en Albufeira voor atleten op de (halve) fond ook niet doorgaan”, aldus topsportcoördinator Rutger Smith.

“We vinden het niet verantwoord op olympische atleten naar het buitenland te laten vertrekken als de situatie rond het coronavirus aan het escaleren is. Wij willen dan ook niet verantwoordelijk zijn voor potentiële besmettingen, waardoor we geen buitenlandse alternatieven gaan aanbieden voor de periode. Ook rond het zomerseizoen heerst aardig wat onduidelijkheid. World Athletics heeft gecommuniceerd dat de selectieperiode voor de Spelen behouden blijft, ondanks het verdwijnen van heel wat wedstrijden”, klinkt het.