Claire Orcel heeft in Lievin de Franse indoortitel gewonnen. Orcel sprong in het Stade Couvert Régional naar een nieuw indoor-PR van 1m91. Renée Eykens liep gisteren de allereerste Karsten Warholm Invitational in het Noorse Ulsteinvik. Eykens scherpte er haar seizoenbeste op de 800m aan. Op het BK voor junioren en beloften verbaasde Justine Goossens op de 200m bij de beloften. Goossens hield namelijk Lucie Ferauge, die vorige week nog op een zucht van het BR strandde, af.

Claire Orcel nam vandaag deel aan de eerste dag van de Franse indoorkampioenschappen in het Noord-Franse Lievin. Orcel was op 1m87 al zeker van haar Franse titel, waarvoor ze in aanmerking komt gezien haar lidmaatschap bij de club Bordeaux Athlé. Vervolgens zou Orcel ook over 1m91 springen, een verbetering van haar PR in zaal met één centimeter. Outdoor deed de 22-jarige atlete al drie centimeter beter. Voor Orcel was haar indoorseizoen echter duidelijk ondergeschikt aan komende zomer.

Gisterenavond was Renée Eykens aan de slag in het Noorse Ulsteinvik voor de eerste meeting die tweevoudig wereldkampioen op de lage horden, Karsten Warholm, eert. Eykens, die vorige week in Lievin voor het eerste deze winter onder 2’04 dook, verbeterde haar seizoenbeste nogmaals. Ze finishte als tweede in 2’03″74, meteen ook het einde van haar indoorseizoen. Eykens kwam in totaal vier keer in actie in zaal.

Ferauge moet de duimen leggen voor Goossens

Op het BK voor junioren en beloften in Louvain-la-Neuve waren het vooral de vrouwen op de sprintnummers die overtuigden. Rani Rosius haalde nogmaals uit door naar de winst te snellen op de 60m in 7″35. Ze haalde het voor Lucie Ferauge en Justine Goossens. Dat laatste duo speelde een hoofdrol in de 200m, waarin Goossens het verrassend haalde van Ferauge. Goossens deed met 23″66 zomaar even 40 honderdsten beter dan ooit tevoren. Ferauge moest vrede nemen met de tweede stek en haar eerste 200m-nederlaag van het jaar in 23″70, duidelijk trager dan de stevige 23″42 van vorig weekend. Amine Kasmi was de snelste belofte bij de mannen met een knappe 21″55.

Justine Goossens – Foto: Jimmy Cailly

Ook de hoge horden leverden spektakel op. Meerkamper Jente Hauttekeete toonde zich de snelste junior met 8″08, nadat hij in de reeksen een PR van 8″07 had neergezet. Angel Agwazie was de beste bij de vrouwelijke junioren met 8″42, een evenaring van haar PR. Belofte Mélanie Vissers sprong over 4m15 met haar polsstok. Alle loopnummers vanaf 800m staan volgende week gepland tijdens het BK indoor voor masters.

De resultaten van het BK kan u hier raadplegen.