Julien Wanders is er niet in geslaagd om zijn eigen Europees record aan te scherpen tijdens de halve marathon in Ras-al Khaimah, een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Wanders moest vrede nemen met een 11de stek in 1u00:47, méér dan een minuut boven zijn recordtijd. De winst bij de mannen ging naar Kibiwott Kandie in 58’58. Bij de vrouwen zette Ababel Yeshaneh een WR neer.

De 28-jarige Ethiopische verbeterde de recordtijd van Joyciline Jepkosgei met maar liefst 20 seconden tot 1u04:31. Yeshaneh is daardoor met de klap 100.00 dollar rijker. Ook Brigid Kosgei, de wereldrecordhoudster op de marathon, liep sneller dan het voormalige WR. Kosgei moest met 1u04:49 echter wel vrede nemen met de tweede stek.

Bij de mannen kon Julien Wanders niet overtuigen. De Zwitser had zijn zinnen gezet op een chrono onder 59 minuten, maar zou niet in zijn opzet slagen. Hij finishte op anderhalve minuut van zijn eigen Europees record van 59’13. “Vanaf kilometer 12 lukte het niet meer. De laatste vijf zijn een lijdensweg geworden. Misschien heb ik me vooraf te veel gefixeerd op de chrono, waardoor ik fysiek en mentaal toch een beetje minder aan de start verscheen. Ik heb me soms ook opgejaagd in het onregelmatige haaswerk. De afgelopen maand heb ik alle records gebroken op training, maar ik ben ook maar een mens. Een Europees record lijkt soms iets te vanzelfsprekend als ik aan de start kom. Ik heb nog vijf weken om me voor te bereiden op het WK halve marathon, daar wil ik schitteren”, vertelde de Zwitser aan Athle.ch.