Eline Berings heeft zich meteen weten te verzekeren van de WK-limiet op de 60m horden. Berings knalde tijdens de eerste reeks op het Vlaamse kampioenschap AC naar 8″16, exact de gevraagde chrono om afgevaardigd te worden naar het WK indoor in het Chinese Nanjing. Berings is zo op weg naar haar zesde WK in zaal. In de finale verbeterde de atlete zich zelfs naar 8″07 Gisteren verzkerde Anne Zagré zich al van datzelfde kampioenschap met 8″12.

In mei wordt Eline Berings 34, maar dat zou je niet zeggen na afloop van haar eerste wedstrijdprikkel in 2020, het jaar waarin ze afscheid neemt van onze sport. Tijdens de eerste van drie reeksen 60m horden op het Vlaams kampioenschap AC knalde Berings zoals gewoonlijk als een kanonskogel uit haar startblokken. De atlete van RCG stoomde door en liet de klok stoppen na 8″16, exact de gevraagde tijd om midden maart af te zakken naar het WK indoor in Nanjing.

Berings is toe aan haar zesde WK in zaal en kan er belangrijke punten sprokkelen met het oog op de Olympische Spelen in Tokio. Om 14u45 loopt de atlete ook nog de finale van het Vlaams kampioenschap AC.

UPDATE – Berings knalt naar beste Belgische jaarprestatie 

In de finale gaat Berings op haar élan voort door naar 8″07 te snellen. Ze overvleugelt daarmee Anne Zagré als beste performer. Noor Vidts verbeterde haar PR nogmaals door 8″32 te noteren. Sarah Missinne vervolledigde het podium met een tijd van 8″37.