Het Belgisch juniorenrecord op de 100 meter dat Rani Rosius afgelopen weekend in Genk afpakte van Kim Gevaert kan niet gehomologeerd worden. De tijd klopte zelfs niet door een probleem met de startapparatuur. De 11″45 van Rosius kan dus de vuilbak in, de 11″52 van Gevaert blijft nog wat langer staan. Rosius verliest behalve haar BR ook haar EK-selectie.

“Op het PK heeft zich een een probleem met de elektronische tijdsregistratie voorgedaan”, valt de lezen in een mail tussen de VAL en de Limburgse clubs. “Na onderzoek van de startdetectie door de leverancier is vastgesteld dat er inderdaad een probleem was met deze hardware. Het bewuste toestel is vervangen bij het begin van de 800 meter. Tijdens een aantal reeksen is er dus een foute, te snelle tijd opgemeten. Daardoor kunnen die prestaties niet gehomologeerd worden.” De 11″45 van Rosius was helaas één van die prestaties.

Het nieuws is ondertussen ook bevestigd aan onze redactie door Ludwig Peetroons, Algemeen Directeur van de Vlaamse Atletiekliga. Rosius plaatste zich in Genk ook voor het EK junioren in Zweden, waarvoor de limiet 11″65 bedraagt. Ook dat ticketje Zweden is ze nu kwijt.