De Belgische selectie voor het WK in Doha krijgt stilaan vorm. Ons land zal tussen 27 september en 6 oktober in de hoofdstad van Qatar vertegenwoordigd worden door (voorlopig) 14 individuele atleten en drie teams. Jonathan Sacoor, Ismael Debjani, Hanne Maudens, Philip Milanov, Soufiane Bouchikhi en Fanny Smets worden al zeker opgevist. Nog een handvol Belgen maakt kans om ook uitgenodigd te worden. Nafi Thiam, Philip Milanov en Kevin Borlée zijn de drie Belgen die in het verleden al goed waren voor een medaille op een WK.

Mannen

Isaac Kimeli – Foto: Golazo
Isaac Kimeli 5.000m
Robin Hendrix 5.000m
Ben Broeders Polsstokspringen
Thomas Van der Plaetsen Tienkamp

Vrouwen

Hanne Claes – Foto: Jimmy Cailly
Anne Zagré 110m horden
Hanne Claes 400m horden
Paulien Couckuyt 400m horden
Claire Orcel Hoogspringen
Nafi Thiam Zevenkamp

Teams

Belgian Tornados – Foto: Jeroen De Meyer
Belgian Tornados (onder voorbehoud)
Kevin Borlée
Dylan Borlée
Jonathan Sacoor
Julien Watrin
4x400m
Belgian Cheetahs (onder voorbehoud)
Camille Laus
Hanne Claes
Paulien Couckuyt
Imke Vervaet
Manon Depuydt
4x400m
Belgian mixed relay team 4x400m

Opgeviste Belgen

Jonathan Sacoor – Foto: Jimmy Cailly

Voorlopig worden vier Belgen opgevist. Ook Kevin BorléeRenée Eykens en Michael Obasuyi maken kans om opgevist te worden op basis van IAAF-uitnodigingen. Ook op de marathon maken enkele Belgen nog kans, met onder meer Thomas De BockManuela SoccolNina Lauwaert en Hanna Vandenbussche. De vraag rijst echter of die atleten hun najaarsmarathon willen schrappen voor de kunstmatige omstandigheden en late uur (na middernacht) waarin de marathon zal gelopen worden.

Jonathan Sacoor 400m
Soufiane Bouchikhi 10.000m
Ismael Debjani 1500m
Philip Milanov Discuswerpen
Hanne Maudens Zevenkamp
Fanny Smets Polsstokspringen

 

1 REACTIE

  1. Ben blij dat de commissie het gezond verstand gebruikt heeft. Op naar Doha

Reacties zijn gesloten.