Soufiane Bouchikhi finishte gisteren als tweede op de Structabo CrossCup in Roeselare. Na een dominante race moest Bouchikhi in de slotfase alleen Isaac Kimeli voor zich dulden. Bouchikhi zich na afloop van de race nog niet uitspreken over zijn deelname aan het EK veldlopen. Dat deed hij vandaag wel na grondig overleg met zijn coach.

Soufiane Bouchikhi genoot gisteren duidelijk van de Structabo CrossCup in Roeselare. Zijn tweede stek na Isaac Kimeli bewees dat hij in een goede vorm verkeert nadat hij de afgelopen weken op hoogte ging trainen in het Marokkaanse Ifrane. Toch durfde Bouchikhi zijn EK-deelname gisteren niet bevestigen. Dat is nu een ander verhaal. “De knoop is doorgehakt. In functie van het seniorenteam heb ik me beschikbaar gesteld voor het EK in Lissabon. Zowel mijn coach als ik zijn ervan overtuigd dat we voluit voor een teammedaille kunnen gaan op het EK”, aldus Bouchikhi.

Normaal gezien wordt de EK-selectie morgenvoormiddag bekendgemaakt. Bouchikhi krijgt, indien er een seniorenteam wordt afgevaardigd, het gezelschap van zijn broer Lahsene, die gisteren de derde plaats wegkaapte in Roeselare.