Soufiane Bouchikhi zal niet langer begeleid worden door Luk Verlaenen. Bouchikhi, die op het afgelopen WK in Doha 14de werd in de rechtstreekse finale van de 10.000m, gaat trainen bij Hassan Ait Habbou in Luik. Bouchikhi en Verlaenen werkten negen jaar samen, met als hoogtepunten een zilveren plak op het EK veldlopen bij de beloften in 2012 en een top vijf op het EK veldlopen bij de senioren in 2017. Vooral op de 10.000m verbeterde Bouchikhi zijn PR enorm naar een tijd van 27’41″20.

Soufiane Bouchikhi kondigde zelf zijn overstap naar Hassan Ait Habbou aan. Habbou is actief in Luik, de regio waar Bouchikhi woonachtig is. Hij traint er voornamelijk jonge atleten met onder meer Lucas Da Silva, die zowel in 2017 als in 2018 op het EK veldlopen in actie kwam bij respectievelijk de junioren en beloften. Bouchikhi vierde in maart zijn 29ste verjaardag en is absoluut nog hongerig om zichzelf te bewijzen. Vorige winter miste hij het EK veldlopen door knieproblemen. De atleet van RFCL won wel het BK in Brussel op indrukwekkende wijze.

Afgelopen zomer kon de atleet nooit volledig overtuigen, maar dankzij zijn vormbehoud op 5.000m (13’28″36) mocht hij wel afzakken naar het WK in Doha om er de 10.000m te betwisten. Uiteraard zal Bouchikhi sterk voor de dag willen komen in het veld. De overstap naar zijn nieuwe trainer ging niet over één nacht ijs. Dat deelde de atleet zelf mee op zijn social media.

“Na een paar weken evalueren heb ik één van de meest moeilijke beslissingen uit mijn leven gemaakt en dat is het veranderen van trainer. Luk Verlaenen heeft me de afgelopen negen jaar telkens zijn uiterste best voor mij gedaan. Hij was er in goed en slechte tijden en heeft van mij een betere atleet gemaakt. Ik wil hem daar uiteraard voor bedanken, aangezien ik zijn begeleiding en steun nooit zal vergeten. Bedankt voor alles Luk”, aldus Bouchikhi.