Geen goed nieuws voor Simon Debognies. De beloftevolle afstandsloper kreeg gisteren na afloop van de 4 Mijl van Groningen pijn aan zijn voet, die hij vorig jaar stevig blesseerde na een valpartij tijdens het EK veldlopen. Het verdict is net zoals toen een stressfractuur aan een middenvoetsbeentje. Debognies liep een sterke wedstrijd in Groningen en finishte als eerste Belg in 18’18. De 23-jarige atleet zou normaal gezien nog het WK voor militairen lopen, maar zal nu opnieuw enkele maanden moeten revalideren.

Het zit Simon Debognies echt niet mee het laatste jaar. Nadat hij vorig jaar op het EK veldlopen een eventuele medaille in rook zag opgaan door een stressfractuur aan een middenvoetsbeentje, is er opnieuw slechts nieuws voor de talentrijke afstandsloper. Zijn zomerseizoen was al grotendeels gehypothekeerd door de lange opbouw na zijn blessure. Debognies was echter duidelijk op de terugweg en klaar om te knallen tijdens het winterseizoen.

De atleet zal echter geen kans krijgen om zich te bewijzen, aangezien hij gisteren na de 4 Mijl van Groningen opnieuw dezelfde pijn voelde als na afloop van het EK in Tilburg. Een streep door de rekening van de vice-Europese kampioen bij de beloften op de 5.000m van 2017. Debognies moet zes weken een gips dragen, om vervolgens aan zijn echte revalidatie te beginnen. De Olympische Spelen van Tokio worden daardoor ook een héél lastige klus voor de atleet.

We hopen Simon uiteraard zo snel mogelijk terug in actie te zien en wensen hem een spoedige revalidatie toe.

View this post on Instagram

Not again… Fracture in my navicular bone and out for some months ✖️⠀ .⠀ Yesterday I ran the '4 Mijl van Groningen', which was my first real competition in a long time. While the race went fine, my foot started to hurt immediately after the finish line. I don't know what went wrong. My previous revalidation went perfect under close supervision of my medical team and I've been training pain free ever since. No Military World Games and winter season for me after missing the summer season as well… Very disappointing and frustrating. Grateful for the support of @topsportbelgiandefence and @adidasrunning in these difficult times. I'll come back stronger. ⠀ .⠀ #OlympicRunningTeam #TopsportBelgianDefence #adidasRunning . Photo by @larsvanhoeven

A post shared by Simon Debognies (@simondebognies) on