Fanny Smets heeft op de European Team Championships in Sandnes het Belgisch indoorrecord polsstokspringen scherpergesteld. Ze stelde de 4m35 van Aurélie De Ryck bij naar 4m36.

Bij het opstaan voelde Smets zich erg ziek, en ze nam zich dan ook voor geen gezondheidsrisico’s te nemen. De wedstrijd was overigens naar binnen verplaatst om veiligheidsredenen, maar dat komt Smets achteraf gezien niet slecht uit. Ze opende haar wedstrijd op 4m11, dat ze bij de eerste poging klaarde. Nadien ging ze bij haar tweede beurt over 4m26, om daarna opnieuw bij haar eerste kans over de BR-hoogte van 4m36 te wippen. Omdat de wedstrijd in zaal doorging kan ze zich nu Belgisch indoorrecordhoudster noemen.

Het BR stond nog maar sinds januari van dit jaar, toen De Ryck over 4m35 ging. Nadat Smets 4m36 had geklaard in Sandnes, hield ze het voor bekeken wegens haar gezondheid. Het leverde een vierde plaats op. De Wit-Russische Iryna Zhuk won de wedstrijd met 4m56.