Fanny Smets is in de finale van het polsstokspringen op het EK indoor als zevende geëindigd. Smets begon foutloos aan met gelukte eerste pogingen op 4m20, 4m35 en 4m45. Daarna ging de lat meteen naar 4m55, wat een nieuw Belgisch record zou betekenen. De atlete van CABW kwam héél dicht in de buurt van een nieuw BR, maar moest vrede nemen met een degelijke 4m45 en bijhorende zevende plek. 

Fanny Smets kan haar laatste EK met opgeheven hoofd verlaten. Smets begon super aan haar polsstokcompetitie met eerste pogingen op 4m20, 4m35 én vooral 4m45. Daardoor leek de Belgische recordhoudster even aanspraak te maken op de top vijf. De lat ging daarna naar 4m55, twee centimeter hoger dan het BR dat Smets op het BK indoor neerzette. Het mocht echter niet zijn voor onze landgenote op die hoogte, waardoor een mogelijk plaats in de top vijf ging vliegen. Smets werd in totaal gedeelde zevende, maar kan zich wel optrekken aan haar beste indoorseizoen ooit. Onze landgenote deed op die manier alvast een bijzonder goede zaak voor de wereldranking. Zo maakt ze kans om in haar laatste jaar als atlete alsnog naar de Olympische Spelen te mogen.

Opvallend: de zege gaat in elk geval niet naar topfavoriet Holly Bradshaw, die niet over 4m70 geraakte. Daardoor wordt de strijd om het goud geleverd tussen de Sloveense Tina Sutej en de Zwitserse Angelica Moser. Die laatste zou nog over 4m75 springen en zo het goud veilig stellen. Bradshaw en de Wit-Russische Iryna Zhuk deelden het brons.