De Belgische atletiekploeg heeft zondag de European Team Championships in de First League afgesloten op een onverhoopte zesde plaats. Onze landgenoten mogen daardoor ook bij de volgende editie in de First League aantreden.

Portugal kroonde zich verrassend tot kampioen met een aanzienlijke voorsprong en 302 punten, en komt in 2021 uit in de Super League. Wit-Rusland (281) werd tweede in Sandnes, Noorwegen (269) was derde. Nederland, dat zichzelf op voorhand tot torenhoog favoriet uitriep, moest het stellen met een vierde plaats en 259 punten.

België kon op de slotdag nog drie plaatsen opschuiven en finishte als zesde met 241 punten. Ook Ierland kon zich met 227 punten nog net handhaven. De ongelukkige dalers zijn Roemenië (225.5), Hongarije (223), Slovakije (186) en Litouwen (173.5).

Uitblinker op de slotdag was zonder meer Isaac Kimeli, die de 3.000 meter won voor de neus van topfavoriet en thuisloper Henrik Ingebrigtsen.