Jennen Mortier is 19de geworden in de rechtstreekse finale van de 5.000 meter op het EK voor beloften. Na een hele trage openingskilometer schoot het tempo stelselmatig de hoogte in. Na 3.000 meter kreeg Mortier het steeds moeilijker om de groep te volgen, waardoor hij elke ronde wat meer terugzakte. Hij klokte uiteindelijk een tijd van 14’42”00.

Het was meteen duidelijk dat de mannen van de 5.000 meter niet veel zin hadden om er een snelle wedstrijd van te maken. De groep trok zich heel langzaam op gang en Jennen Mortier hield zich dan ook wijselijk verscholen uit het gedrum. Net als in de 10.000m-finale was het een Israëlische atleet die aan de boom ging schudden en tempo begon te maken. Mortier kreeg het daardoor iets over halfweg steeds lastiger om te blijven volgen waardoor hij plaatsen moest toegeven. De RCG-atleet kwam uiteindelijk teleurgesteld als 19e over de finish in 14’42”00.

Vooraan maakte de Fransman Jimmy Gressier opnieuw indruk door na zijn gouden medaille op de 10.000 meter, ook op de 5.000 meter iedereen af te troeven. Hij klokte de winnende tijd van 14’16”55

Jennen Mortier reageerde na afloop heel teleurgesteld. “Dit was niet de prestatie waar ik vooraf op hoopte. In de laatste 1.600 meter kom ik dat tikkeltje tekort om te kunnen vechten voor een goede plaats. Normaal kan ik dit wel, maar ik moest noodgedwongen drie weken alternatief trainen wat geen ideale voorbereiding is op dit kampioenschap. Ik kom hier zeker sterker uit.”

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.