Clément Deflandre sluit zijn eerste internationaal kampioenschap op de piste af met een negende plaats op de 3.000 meter steeple op het EK voor beloften. Met 8’52″46 bleef Deflandre maar nipt boven zijn PR van 8’48″80. De

De finale van de 3.000 meter steeple kende een heel gelijkaardig verloop als in de reeksen. Het tempo in de eerste twee kilometer was vrij constant en schoot in de laatste kilometer de hoogte in. Het deelnemersveld bleef eigenlijk het grootste deel van de wedstrijd mooi samen en onze landgenoot situeerde zich zo quasi de hele wedstrijd halverwege het pak. In het slot van de wedstrijd viel het veld uiteen, maar Deflandre slaagde er niet in om mee te schuiven met de koplopers. Hij viel in de laatste ronde nog enkele plaatsen terug en finishte uiteindelijk knap als negende in 8’52″46.

De Duitser Frederik Ruppert liep naar de Europese titel in 8’44″49. Hij zal op het podium geflankeerd worden door de Franse Alexis Phelut en lokale held Simon Sundström die in een eindsprint de overige medailles uitvochten. Zij werkten de 3.000 meter steeple af in respectievelijk 8’45″04 en 8’45″82.

”Het was een goede, maar tactische reeks. Ik besloot om in het midden van het pak mijn plaats te zoeken tot de wedstrijd zou openbreken. De laatste 600 meter kreeg ik het helaas moeilijk waardoor het bij een negende plek bleef. Ik hoopte uiteraard op beter, maar met dit resultaat mag ik niet teleurgesteld zijn. Tactisch had ik het niet beter kunnen doen, er zat echt gewoon niet meer in. Op naar Heusden waar ik de 5.000 meter loop”, vertelde Deflandre achteraf.