Robin Hendrix heeft voor een tweede Belgische atletiekmedaille gezorgd op de Universiade in Napels. De OEH-atleet leek op de 5.000m lange tijd op weg naar het goud, maar in de slotronde werd hij nog geremonteerd. Hendrix liep als vierde over de finish, maar door een diskwalificatie van de Algerijn Zourkane mag hij toch nog met een medaille naar huis. Michael Somers eindigde als negende.

Eergisteren was Ben Broeders nog goed voor brons in het polsstokspringen, gisteren waren 5.000m-lopers Robin Hendrix en Michael Somers als laatste landgenoten aan zet op deze 30ste editie van de Zomeruniversiade. Na een langzame openingskilometer vond Hendrix het welletjes en nam hij resoluut de wedstrijd in handen. De student Bouw aan de hogeschool Sint-Lukas in Brussel stond zijn koppositie niet meer af en nam op tweeënhalve ronde van het einde afscheid van zijn laatste metgezellen. Hendrix bouwde een voorsprong van een tiental meter uit, maar werd in de laatste ronde nog bijgebeend door de Zwitser Raess (14’03″10), de Fransman Schrub (14’03″24) en de Algerijn Zourkane. Onze landgenoot had zijn pijlen iets te vroeg verschoten en viel in de laatste rechte lijn terug naar de vierde plaats met 14’04″06. De Algerijn Zourkane, die hem nog net wist voor te blijven, werd even later uit de uitslag geschrapt door een voetje buiten de baan nog voor halfweg wedstrijd. Zo blijft Hendrix toch niet met lege handen achter, hij mag als derde het podium op. Door die diskwalificatie schuift ook Michael Somers een plaats op, hij gaat als negende met 14’22″78 de geschiedenisboeken in.

De volledige uitslag van deze 5.000 meter vindt u hier.