Het team op de 4x400m is er niet in geslaagd om een verhoopte medaille in de wacht te slepen op het EK voor beloften. Alexander Doom lanceerde het kwartet op indrukwekkende wijze. Met een splittijd van 46″82 gaf hij als leider de stok door aan Camille Snyders. Snyders kon echter geen stand houden voorin en kwam bij het ingaan van de laatste rechte lijn in contact met een concurrent. Daardoor viel de aflossingsstok van het Belgische kwartet op de grond. De medailledroom smolt als sneeuw voor de zon.

De 4x400m-ploeg werd op voorhand getipt als één van de favorieten. Alexander Doom zette die favorietenrol nog extra in de verf door als eerste te wisselen. Camille Snyders kende een goede eerste 200 meter, maar ondervond moeilijkheden in de laatste bocht. Bij het ingaan van de laatste 100 meters verdween Snyders plots uit de voorhoede. Zijn stok was tegen de grond gegaan waardoor het over en uit was voor de jonge Belgian Tornados.

Nog even werd er overwogen om de Belgen opnieuw te laten lopen in een race tegen de tijd. Bij het herbekijken van de beelden werd echter duidelijk dat Snyders niet gehinderd werd, waardoor het team geen tweede kans kreeg. De verhoopte medaille bleef zo uit en kon het Belgische feestje niet compleet maken.