Camille Muls heeft zich niet kunnen verzekeren van de 800m-finale op het EK voor beloften. Muls kwam in actie tijdens de eerste van drie reeksen, daarin was het de Slovaakse Gajanova die de forcing voerde, weliswaar met de handrem op. Muls liep een tactisch sterke koers, maar finishte op de vierde plaats in een relatief trage 2’07″18.

Daardoor moest de atlete van RESC hopen op de verliezende tijden. In de tweede reeks ging niemand sneller dan onze landgenote, waardoor het even mogelijk leek. In de derde en laatste reeks ging het echter een pak sneller. Muls zou stranden op 45 honderdsten van een finaleplek, aangezien de snelste verliezer in de derde reeks 2’06″93 noteerde.

De Roemeense Cristina Balan finishte net voor Muls in de eerste reeks, maar werd gediskwalificeerd. Dat verandert echter niks voor de Belgische, die sowieso moest rekenen op de verliezende tijden.

(later meer)