Michael Obasuyi heeft zich probleemloos verzekerd van de halve finales van de 110m horden. Obasuyi trad aan in de derde van vijf reeksen. De vier eerste atleten van elke reeks mogen morgen opnieuw aan de bak tijdens de halve finales. Obasuyi had aan 14″15 genoeg om de reeks te winnen en dat met een tegenwind van -2,5 m/s.

Het was de Brit James Weaver die in de baan naast Michael Obasuyi uit de startblokken vloog. Obasuyi maakte die achterstand al snel goed en en hield even gelijke hoogte om nadien de leiding over te nemen. De rijzige atleet kon uiteindelijk gecontroleerd de wedstrijd naar zijn hand zetten.

“Het is verre van een toptijd, maar ik ben vooral tevreden dat ik geen last ondervonden heb aan mijn heup. Die speelde de afgelopen weken soms vervelend op, waardoor het toch wat bang afwachten werd. In de opwarming had ik echter geen last, waardoor ik met vertrouwen aan de start kwam. Mijn start was echt niet goed, maar het ging al bij al vlot. Nu kan ik mijn zorgen vergeten en in alle rust naar de halve finales en hopelijk ook de finale”, klonk het achteraf bij de hordeloper.