Alexander Doom heeft zich zonet vlot kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter. In de derde van vier reeksen snelde Doom vanuit baan acht naar 47″39. Hij startte snel en lag na 200 meter al ruim voor op de anderen. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn kwamen de tegenstanders echter stevig opzetten waardoor onze landgenoot het nog lastig leek te krijgen. Ondanks de stevige tegenwind verzwakte hij niet en dat werd beloond met reekswinst.

Doom maakt met deze prestatie een meer dan degelijke indruk. In de overige drie reeksen deden slechts drie atleten beter. De Albanees Franko Burraj klokte met 47″14 de snelste tijd. Vrijdagnamiddag mag onze landgenoot opnieuw aan de bak voor de halve finale.

De AVR-atleet was achteraf meer dan tevreden. “Vanuit baan acht starten is natuurlijk vervelend. Desondanks had ik een goede start. In de laatste 100 meter was het wel knokken tegen de wind en dat voel je wel. Ik zit bij de beste drie en mag naar de volgende ronde, dus ik kan zeker niet klagen.”