Kevin Mayer maakt zijn tienkamp in Talence niet af. Vermoedelijk neemt de wereldrecordhouder zondag wel nog aan enkele onderdelen deel, maar hij past vandaag voor het hoogspringen en de 400 meter.

In aanloop naar de Décastar in Talence had Mayer al aangekondigd dat de kans klein was dat hij de tienkamp volledig zou uitdoen. Hij bevindt zich nog maar in een vroeg stadium van zijn opbouw naar het WK in Doha en betwijfelde of zijn lichaam al klaar was voor een tienkamp. En hij bleek gelijk te hebben. Zijn start was met 10.60 op de 100 meter nog erg goed, maar bij het verspringen zag je de Franse wereldrecordhouder al trekkebenen na elke sprong. Hij kwam wel nog tot 7m55 en ging door richting kogelstoten. Dat verliep nog minder, en na elke worp ging hij met zijn coach overleggen of het nog wel zinvol was om verder te doen. Uiteindelijk kwam hij tot 15m56.

Na drie onderdelen viel de beslissing: Mayer koos ervoor om zien tienkamp niet af te maken. “Mijn lichaam houdt het niet uit”, klonk het. “Nu verder proberen te doen zou een groot risico inhouden, waarmee ik mijn WK in gevaar zou brengen. Vermoedelijk werk ik zondag wel nog een drietal proeven af.”