Nafi Thiam heeft voor het eerste hoogtepunt gezorgd op de Décastar in Talence. Thiam ging in het hoogspringen over 2m02, één centimeter beter dan haar beste prestatie ooit in een zevenkamp. De meerkampster was al in het bezit van de beste prestatie aller tijden in de zevenkamp, maar doet nu dus nog beter.

Thiam begon haar competitie op 1m84 en zou foutloos blijven tot en met 2m02. Een onwaarschijnlijk parcours, zeker gezien het feit dat de meerkampster slechts een vijftal hoogspringtrainingen in de benen heeft. Daarna ging de lat naar 2m05, maar ook de batterijen van Queen Nafi waren duidelijk leeg. Me

Met 2m02 is onze landgenote voorlopig de tweede beste hoogspringster van het moment. Alleen Mariya Lasitskene deed beter met 2m06. Thiam is logischerwijs leider na twee proeven. Met 2.316 punten torent ze boven de rest uit. Haar naaste belager, Laura Ikauniece, moet het met 2.079 punten doen.