Zita Goossens heeft zich op de Putbos Mémorial Leon Buyle verzekerd van het EK voor junioren in het hoogspringen. Goossens ging in haar eerste poging over 1m82 en sprong daarmee exact de gevraagde hoogte om naar Zweden af te zakken. Op 1m85 leverde Goossens een erg knappe sprong af, maar de lat viel alsnog naar beneden. De juniore kwam vorig jaar in actie op het WK en mag zich dus nu opmaken voor haar tweede internationaal kampioenschap.

Vorige week op de IFAM hoopte Zita Goossens zich eigenlijk al te verzekeren van het EK. Net voor de start van de competitie gingen de hemelsluizen open waardoor de hoogspringsters allesbehalve ideale condities voorgeschoteld kregen. Vandaag lagen de kaarten helemaal anders en kon Goossens profiteren van een stralende zon. Dat wierp duidelijk zijn vruchten af, want naast een PR op de 100 meter horden, kwam daar later op de dag nog de limiet voor het EK voor junioren bij dankzij haar sprong over 1m82.