Jennen Mortier dook gisteren op de IFAM voor het eerst onder 14 minuten op de 5.000m. Met 13’49″28 bleef hij ruim onder de gevraagde 13’58″74 voor het EK voor beloften. Daardoor mag de atleet van RCG zich oor het eerst opmaken voor een EK op de piste, nadat hij al drie EK’s in het veld meemaakte.

“Ik wist dat die limiet mogelijk was. We hadden er een doel van gemaakt, maar je moet het nog altijd doen. Ik verbeter mijn PR met een dikke 15 seconden, dat komt eerder onverwacht. Ik loop graag voorin, maar ik heb enorm veel hulp gekregen van de Ierse atleet (de junior Mcelhinney Darragh). Het wordt mijn eerste EK op de piste, dus ik wil vooral met een vrij gevoel starten en alles meepikken. De komende weken staan nog niet echt vast qua planning, maar ik hoop dat er nog wat records kunnen sneuvelen”, aldus Mortier. Een meer uitgebreide reactie kan u hieronder bekijken.