Tim Van de Velde zorgde voor één van de strafste Belgische prestaties op de IFAM door het Belgisch juniorenrecord op de 3.000m steeple te verpulveren. Met 8’33″80 deed Van de Velde bijna acht seconden beter dan het oude BR dat sinds 1977 8’41″5 (HT) bedroeg. Uiteraard behaalde de atleet ook zijn EK-ticket, waarvoor 9’08″63 vereist is.

Tim Van de Velde hoopte uiteraard om het BR bij de junioren op zijn naam te schrijven, maar zo’n sprong voorwaarts had de atleet van DUFF echter niet in gedachten. Het bevestigt met die knalprestatie wel zijn favorietenstatus met het oog op het EK voor junioren in het Zweedse Böras.

“Ik ben helemaal verbaasd door mezelf. Op voorhand had ik gehoopt om net onder de 8’40 te duiken. Ik ben oprecht gelukkig dankzij vandaag. Vorig jaar was ik hier ziek, waardoor het wat tegenviel. Op een jaar kan veel veranderen. Het geeft een enorme boost met het oog op het EK. Ik solliciteer naar een mooi EK”, klonk het bij Van de Velde. Het volledige interview kan u hieronder bekijken.