Lucie Ferauge heeft op de interclub in Gentbrugge de EK-limiet behaald op de 200m. De juniore van CABW liep vorig weekend nog de World Relays met de Belgian Cheetahs en het Belgian Mixed Relay team. In Gentbrugge snelde Ferauge naar een PR van 23″56, ruim beter dan de gevraagde 23″82. Twee jaar geleden kon Ferauge al proeven van een EK voor junioren. Toen haalde ze als scholiere de halve finales op de 200m.

Ferauge had indoor al bewezen dat ze op de goede weg was. Tijdens het BK indoor knalde de atlete naar een Belgisch juniorenrecord met 23″65. Met die chrono bleef ze in theorie al onder de EK-limiet, ware het niet dat het behalen van limieten pas vanaf 1 april mogelijk was. Op de interclub schoot Ferauge raak, nadat ze vorig weekend nog drukke tijden beleefde op de World Relays, waar ze de reeksen met de Belgian Cheetahs en de finale met Belgian Mixed Relay team voor haar rekening nam.

“Ik voel dat ik in vorm ben, maar mijn benen zijn nog zwaar na mijn wedstrijden in Japan en de lange reis. Ik had echter nog niet verwacht om vandaag al mijn limiet te behalen. Volgende week hoop ik nog een beetje sneller te gaan op de IFAM, vervolgens verleg ik de focus even naar mijn studies. Met het oog op het EK heb ik nog geen speciale doelen voor ogen. Ik wil graag mijn PR aanscherpen, maar dat is ergens logisch. Als ik mag kiezen tussen de halve baanronde of de volledige baanronde, dan kies ik zeker voor de kortste afstand. De 200m is meer mijn ding”, aldus Ferauge.