Elien Vekemans heeft het brons veroverd in het polsstokspringen op het EK voor junioren. Ze sprong in de finale over 4m16 in erg moeilijke omstandigheden. Vier dames gingen over die hoogte, maar Vekemans had minder pogingen nodig dan haar Wit-Russische concurrente. Vekemans is pas eerstejaarsjuniore en oogst meteen. De winst was weggelegd voor Aksana Gataullina, die onder een neutrale vlag uitkomt, met 4m36.

Elien Vekemans heeft haar ontgoocheling doorgespoeld van vorig jaar, toen ze haar aanvangshoogte niet haalde op het EK scholieren. Ze gaf in de kwalificaties al een uitstekende indruk en kwam met medailleambities naar de finale. Onder zware regenval hield ze het hoofd koel en ging ze in haar tweede poging over 3m91. Het werd even spannend op 4m06, toen het weer nog verslechterde. In haar derde poging slaagde ze er toch in. Toen ze vervolgens in haar tweede poging over 4m16 ging, kwam de medaille in zicht.

Slechts één atlete, Aksana Gataullina, ging daarna over 4m26. De Franse Julie-Marie Bonin had een foutloos parcours afgelegd en werd hiervoor beloond met het zilver. Vekemans ging met het brons aan de haal, doordat ze één poging minder nodig had dan de nummer vier. Ze haalde zo de eerste medaille binnen voor België op onze nationale feestdag.