Thomas Carmoy heeft zijn favorietenrol kunnen waarmaken op het EK voor junioren. Carmoy begon zijn competitie op 2m05 en ging vervolgens telkens zijn eerste poging over 2m09, 2m12 en 2m14. Op 2m16 faalde onze landgenoot één keer. In de tweede poging lukte het dan wel weer. Zijn enige overgebleven concurrent, de Oekraïner Oleh Doroshchuk, faalde twee keer op die hoogte en paste vervolgens.

De lat ging naar 2m18. Nog voor Doorshchuk een eventuele kans kreeg om Carmoy onder druk te zetten, vloog onze landgenoot over die hoogte. Zijn concurrent had geen antwoord klaar en moest vrede nemen met het zilver. Vervolgens haalde Carmoy nog een straffe stoot uit door naar 2m22 te springen, zijn tweede beste sprong ooit. De lat ging nog naar 2m26, twee centimeter hoger dan zijn eigen BR. Dat was letterlijk te hoog gegrepen, maar het kon Carmoy niet meer deren.

Daardoor weerklinkt de Brabançonne straks in Zweden op onze nationale feestdag.