Vandaag verzamelden in de Gentse Topsporthal aardig wat mooie namen voor het BK studenten. Lucie Ferauge tekende voor de prestatie van de dag door naar 23″42 te snellen op de 200m, amper drie honderdsten boven het BR van Hanna Mariën. Ook voor Manon Depuydt was een glansrol weggelegd. De atlete van ACME scherpte zowel op de 60m als op de 200m haar PR aan, met als uitschieter 7″32 op de kortste afstand.

Het BK Studenten in Gent anno 2020 mag gerust onthouden worden als de editie waar de vrouwelijke sprint alles domineerde, met in een hoofdrol Manon Depuydt en Lucie Ferauge. Op de 60m toonde Depuydt zich de sterkste, nadat ze eerder al in de reeksen een goede indruk naliet. Depuydt liep in de finale naar 7″32, waardoor ze de vijfde performer aller tijden wordt. Ferauge scherpte haar PR aan met drie honderdsten tot 7″45. Op de 200m waren de rollen omgedraaid, aangezien Belgisch kampioene Ferauge het hier haalde. De derde van het EK voor junioren op de 200m snelde naar een wel heel stevige 23″42, amper drie honderdsten boven het 12 jaar oude BR van Hanna Mariën. Depuydt moest vrede nemen met de tweede stek, maar deed dat wel in een nieuw PR van 23″59.

Ferauge en Depuydt op het podium van het afgelopen BK in zaal – Foto: Lucien Lambotte

Bij de mannen was Christian Iguacel de beste op de 200m. Iguacel, die afgelopen zondag op het BK indoor lang op weg leek naar winst op de 400m maar die inspanning niet kon volhouden, duldde geen tegenstand. Hij bleef met 21″48 één honderdste boven zijn PR. Nog geen uur later won hij ook de 400m in 48″52. Op de hoge horden haalde Sarah Missinne het van haar trainingsgenote Angel Agwazie in 8″32. Agwazie klokte af na 8″55, gevolgd door meerkampster Hanne Maudens die 8″68 noteerde.

Op de 800m was er toch sprake van een verrassing, aangezien voormalig 400m-loper Tibo De Smet ene Aaron Botterman wist te verschalken. De Smet bleef met 1’51″41 39 honderdsten voor Botterman. Bram Ghuys ging in het hoogspringen over 2m20.

De uitslagen kan u hier raadplegen.