Elise Vanderelst heeft zich op de interclub gekwalificeerd voor het EK voor beloften. De 21-jarige atlete van MOHA liep in Gentbrugge solo naar 4’15″96. Voor het EK in het Zweedse Gävle wordt 4’17″76 gevraagd. Vanderelst mag zich zo na het EK in Berlijn van vorig jaar opnieuw opmaken voor een internationale afspraak.

Met haar PR en BR bij de beloften van 4’05″75 mag Vanderelst absoluut met ambitie naar Zweden afzakken. Een medaille behoort zo tot de mogelijkheden, maar daarover sprak de atlete zich nog niet uit. De komende weken wil Vanderelst zich ook tonen op de 800m, haar oude liefde. Haar PR van 2’04″02 staat alvast op losse schroeven. Op de IFAM krijgt ze een unieke kans, waarbij een chrono van om en bij de 2’02 het doel is.

“Mijn doel was logischerwijs om die limiet zo snel mogelijk op zak te hebben. De interclub loop je vooral om je club een plezier te doen, waardoor die limiet in eerste instantie geen doel was vandaag. Ik ben snel gestart en merkte dat het wel mogelijk was om die gevraagde chrono te halen, dat doet deugd tijdens mijn eerste koers, maar de komende weken loeren andere uitdagingen om de hoek. Volgende week hoop ik mijn PR op de 800m aan te scherpen. Vervolgens ga ik op zoek naar snelle 1500m-wedstrijden om een gooi naar het WK in Doha te doen”, klonk het bij Vanderelst.

Trainer Raymond Castiaux: “Hadden het nog niet voorzien”

“Vooraf hadden we dit niet voorzien. Elise voelde zich blijkbaar goed, want ze is er gewoon voor gegaan. Ik dacht na 1000m even dat ze het lastig zou krijgen, vooral omdat ze zo alleen liep. In de laatste ronde kon ze echter een vuist maken. Het eerste doel is bij deze behaald. Op de IFAM kan ze tijdens de 800m gewoon volgen. Daarna volgen enkele wedstrijden in Duitsland. Het zou mooi zijn als ze dan al de WK-limiet (4’06″50) kan behalen, zodat we even kunnen afbouwen met het oog op het EK en later op het seizoen het WK”, vertelde haar trainer Raymond Castiaux na afloop van de limiet.