Dieter Kersten en Eléa Henrard hebben de korte crossen gewonnen op de CrossCup in Hannuit. Vooral bij de mannen kende de korte cross een interessante ontwikkeling met verschillende wissels aan de kop van de wedstrijd.

Pierre-Antoine Balhan begon net als op het BK van vorig jaar als een raket, en kon zijn koppositie behoorlijk lang vasthouden. Die andere specialist van het kortere pistewerk, Ismael Debjani, had enkele uren voor de wedstrijd forfait gegeven. Het was Ali Hamdi die het gat dichtte, op de hielen gevolgd door Wesley De Kerpel en Valère Hustin. Hamdi en Balhan vielen al snel gevoelig terug en zouden geen rol van betekenis meer spelen. De Kerpel ging aan de kop sleuren, maar ook hij moest dat bekopen en zou uiteindelijk als vierde finishen.

Toen Dieter Kersten het commando overnam, begon de finale pas echt. De gaten achter hem werden groter, alleen Hustin volgde nog in zijn spoor. Het leek tussen hen te gaan voor de winst, maar uit de achtergrond keerde ook Mathijs Casteele terug. Hij kon aansluiten bij het leidende duo, maar net dan zette Kersten zijn finale sprint in. De Limburgse belofte haalde het nipt voor Hustin, Casteele was derde. De LBFA-titel ging op die manier naar Hustin.

Ook in de vrouwenwedstrijd speelde jonge atletes een hoofdrol. De 19-jarige Eléa Henrard bleek in de slotronde de sterkste, en hield de 20-jarige Mathilde Jacquemin af voor zowel de dagzege als de LBFA-titel. Hanne Pardaens vervolledigde het podium.