Pin je in de zomer van 2019 niet al te veel vast op tradities van de voorgaande jaren. Doordat het WK in Doha pas eind september van start gaat, zal ook de Belgische zomerkalender opschuiven. De data van de nationale kampioenschappen waren al even bekend, onlangs werden de Flanders Cup-meetings daar aan toegevoegd.

Een Belgisch kampioenschap voor alle categorieën op 31 augustus en 1 september, het is maar één van de vele aanpassingen die werden gedaan met het oog op het WK in Doha eind september. De Memorial Van Damme vindt slechts één week later plaats. Het BK voor junioren en beloften is het kind van de rekening geworden. In plaats van eind augustus worden die titels reeds op 29 juni beslecht. Het Vlaams kampioenschap verschuift naar Hemelvaartsdag op 30 mei.

De Flanders Cup omvat in 2019 negen wedstrijden, dat is één meeting meer in vergelijking met vorig jaar. De Memorial Jos Verstockt van AC Lyra op 8 juni is de nieuwkomer op de lijst. De grootste verschuiving is de meeting van OEH. Ze schuiven meer dan twee maanden op richting het WK en zullen de Flanders Cup nu afsluiten op 24 augustus. Verder verschuiven ook Ninove, Merksem en Kessel-Lo één of twee weken op in de richting van het WK. De IFAM Outdoor behoudt wel zijn traditie en opent het wedstrijdencircuit op 25 mei in Oordegem.

Via deze link kan u zelf een blik werpen op de federale zomerkalender van 2019.