Dublin, de hoofdstad van Ierland, mag zich in 2020 opmaken voor de organisatie van het Europees kampioenschap veldlopen. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat de Europese veldlooptitels er verdeeld zullen worden.

De Europese Atletiekfederatie heeft voor Dublin gekozen om het EK veldlopen in 2020 te organiseren, dat werd vandaag via sociale media bekendgemaakt. In 2009 mocht Dublin het internationale kampioenschap al eens organiseren. Jeroen D’hoedt werd er toen Europees kampioen bij de junioren. Atelaw Bekele snelde nog naar het brons bij de beloften. Deze winter houdt het EK veldlopen eerst nog halt in het Nederlandse Tilburg, volgend jaar is Lissabon aan de beurt.

Ook werd er een locatie voor het EK voor junioren in de zomer van 2021 gekozen, die eer is weggelegd voor Tallinn (Estland).