Morgen is het verzamelen geblazen in Huizingen voor alweer de zevende Flanders Cup-meeting van het seizoen. Het wordt opnieuw uitkijken naar heel wat internationaal geweld, maar in vergelijking met vorige jaren maken ook opvallend meer Belgische toppers de verplaatsing naar de piste van Olympic Essenbeek Halle. Wij blikten even vooruit op wat u morgen allemaal kunt verwachten.

De organisatie van deze 3de Flanders Cup Allonsius Sport-meeting mag zich in de handen wrijven. Hoewel de Olympische Spelen nu wel heel dichtbij komen, is ze er toch in geslaagd om een flink bezet deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Niet enkel door het internationale (32 verschillende nationaliteiten waaronder enkele Olympische atleten), maar ook door het nationale luik heeft deze wedstrijd zeker zijn bestaansrecht in het Flanders Cup-circuit.

De Poolse hordeloper Damian Czykier, die vierde werd op het afgelopen EK in Amsterdam, en de Tunesische hordeloper Mohamed Sghaier hopen op de Olympische Spelen puik te presteren. Allebei willen ze in Huizingen nog wat vertrouwen opdoen alvorens af te reizen naar Brazilië. Ook de Zweedse Charlotta Fougberg kiest de Flanders Cup-meeting in Huizingen uit om een laatste wedstrijdprikkel op haar lichaam af te vuren voor haar olympische 3000m steeple in augustus. Een delegatie van vijf Zuid-Afrikaanse sprinters zal zaterdag eveneens in actie komen. Deze snelle atleten zullen in september proberen te schitteren op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Sarah Missinne en Chloë Beaucarne - Foto: Tomas Sisk
Sarah Missinne en Chloë Beaucarne – Foto: Tomas Sisk

Langs Belgische zijde komen er ook heel wat topatleten in actie. Op de sprintnummers kan juniore Manon Depuydt haar voortreffelijke seizoen verderzetten. Ook leeftijdsgenote Chloë Beaucarne is erbij, zij neemt het in de 100m horden op tegen thuisloopster Dorien Van Diest, maar ook Sarah Missinne zal in de startblokken kruipen. Bij de sprintnummers bij de mannen heel wat internationale kleppers, maar ook een leuk Belgisch duel op de hoge horden. Zo kijken met Damien Broothaerts, Denis Hanjoul en Dario De Borger de drie snelste Belgen van het moment elkaar in de ogen.

Jan Van Den Broeck - Foto: Peter Wagemans
Jan Van Den Broeck – Foto: Peter Wagemans

Op de 400 meter trekt meerkampster Hanne Maudens na haar bronzen medaille op het WK voor junioren opnieuw haar spikes aan. Bij de heren zal Tim Rummens zich dan weer willen tonen na blessureperikelen. Op de 800 meter krijgt Zenobie Vangansbeke na enkele sterke wedstrijden opnieuw een ideale kans om haar record aan te scherpen. Hetzelfde kan gezegd worden over Laurens Schockaert en Viktor Benschop, eveneens op die dubbele baanronde die overigens gehaasd wordt door niemand minder dan Isaac Kimeli. Ook Jan Van Den Broeck is opnieuw van de partij, na lange afwezigheid voelt de atleet van LAT zich opnieuw wedstrijdfit. Op de 1500 meter zien we Tim Van De Velde, Europees steeplekampioen bij de scholieren, aan de start verschijnen. Hij krijgt onder meer het gezelschap van Steven Casteele, die als afstandsloper graag eens wil weten hoe het met zijn snelle benen gesteld is. Op de 3.000 meter verwachten we dan weer een mooi duel tussen landgenoten Michael Somers, Ali Hamdi en Sam Valgaeren, die op hun beurt ook buitenlandse tegenstand krijgen.

Ook in de kampnummers worden de aanwezige toeschouwers aardig verwend. Voor Bram Ghuys wordt het een thuismatch,  maar de overwinning zal hij ongetwijfeld niet cadeau krijgen. De concurrentie voor de 23-jarige hoogspringer komt onder meer uit Oekraïense, Luxemburgse maar ook Canadese hoek. Ook Hannelore Desmet wil dit seizoen nog graag enkele centimeter hoger springen, en wie weet lukt haar dat wel in Huizingen. In het kogelstoten lijkt Jolien Boumkwo de topfavoriete, maar ook hamerslingeraarster Vanessa Sterckendries zal zich voor eigen club in de kijker willen werpen. In het polsstokspringen maakt EK-finalist Arnaud Art zijn opwachting, bij de vrouwen hoopt Hanne De Baene na een minder WK voor junioren opnieuw mooie dingen te kunnen laten zien.

De volledige deelnemerslijst van de Flanders Cup-meeting in Huizingen vindt u hier.

Meer informatie over deze wedstrijd vindt u op de site van de organisator.