Het Provinciedomein in Huizingen liep gisteren aardig vol voor de 3e Flanders Cup Allonsius Sport meeting. Kato Van Den Brulle zorgde voor de absolute uitschieter. De speerwerpster van ALVA kwam tot een Belgische beloftenrecord. Verder mochten er nog een heleboel andere Belgen aan het vieren.

Kato Van Den Brulle, die aan een voortreffelijk seizoen bezig, kwam in haar vijfde worp tot een afstand van 55m43. Daarmee zorgde de Oost-Vlaamse niet alleen voor een flinke verbetering van haar persoonlijk record (stond op 53m53), ze deed ook nog eens een halve meter beter dan het Belgische beloftenrecord. Die bestwaarde stond op naam van Cindy Stas, die in 2000 haar speer na 54m90 liet landen.

Arnaud Art - Foto: Jeroen De Meyer
Arnaud Art – Foto: Jeroen De Meyer

Samen met Van Den Brulle maakten ook enkele andere Belgen het goede weer. Juniore Manon Depuydt ging na enkele puike resultaten verder op haar elan met twee persoonlijke records in de 100m: 11″80 in de reeksen en 11″74 in de finale. Enkel Charlotte Jeanne ging in de finale met 11″60 een fractie sneller. EK-gangers Jolien Boumkwo en Arnaud Art maakten ook een goeie indruk. Boumkwo was ruim de beste in het kogelstoten met 15m67, in het discuswerpen eindigde ze met 47m16 als derde in een competitie die gewonnen werd door de Nederlandse Corinne Nugter (53m32). Arnaud Art trok aan het langste eind in het polsstokspringen. Hij bleef met 5m50 de Nederlander Rutger Koppelaar (5m40) voor. Bram Ghuys won de hoogspringcompetitie, maar bleef steken op een voor hem bescheiden 2m10.

Dorien Van Diest - Foto: Jasper Jacobs
Dorien Van Diest – Foto: Jasper Jacobs

Op de 800m liep Sanne Verstegen na het uitstappen van gangmaker Riet Vanfleteren een solorace. Die rondde de Nederlandse overtuigend af met winst in 2’00″93. Zenobie Vangansbeke werd met een vierde plek in 2’07″09 eerste Belgische. Bij de heren kwam na haaswerk van Isaac Kimeli de Pool Michael Rozmys winnend over de streep. Hij won in 1’48″16, Laurens Schockaert werd met 1’49″94 de beste Belg. Nog Belgisch geweld op de hoge horden. Op de 100m horden liep Dorien Van Diest een prima wedstrijd die beloond werd met een tweede plek in 13″69. Op de Duitse Eva Strogies stond geen maat, zijn won in 13″38. Met Chloë Beaucarne (13″75) mocht nog een Belgisch talent op het podium. Bij de 110m horden mocht na een valse start van Dario De Borger de Poolse Olympia-ganger Damian Czykier de handen in de lucht gooien, hij won in 13″60. Denis Hanjoul was de snelste Belg met 13″81, Damien Broothaerts vervolledigde het podium met 14″07.

In de 1500m deed de Zweedse Charlotta Fougberg nog een laatste keer vertrouwen op voor afreizen naar Rio de Janeiro. Haar overwinning in 4’13″83 bleek goed voor een stadionrecord. Bij de heren was de Duitser Marcel Fehr de snelste op het eind in 3’41″36. Tot slot nog de 3000 meter, waar er opnieuw een hoofdrol was weggelegd voor de Belgische atleten. Met nog een ronde op de klok waren Ali Hamdi, Michael Somers en ook de Marokkaan Tarik Haddadi in de running voor de overwinning. Na een tempoversnelling van Haddadi achtte Hamdi in de laatste rechte lijn zijn moment gekomen, de DCLA-atleet remonteerde de Marokkaan om te winnen in 8’03″34. Haddadi liep even later als tweede over de streep, met Michael Somers (8’06″30) stond er een tweede Belg op het podium.

De volledige uitslagen van de Flanders Cup Allonsius Sport meeting vindt u hier.