De eindbalans na de reeksen van de 1500m helt naar de verkeerde kant. Ruben Verheyden wist zich als enige te plaatsen voor de finale. Jochem Vermeulen leek in de daaropvolgende reeks hetzelfde te gaan doen, maar werd bij het ingaan van de laatste ronde ten val gebracht. Het wordt afwachten of Vermeulen opgevist wordt. Ismael Debjani kwam nooit echt in aanmerking op een finaleplaats.

In de reeksen van de 1500m was het zaak om bij de eerste zes te eindigen om te mogen doorstoten naar de finale. Ruben Verheyden ging in de eerste van twee reeksen op zoek naar één van die zes tickets. Hij zat een trage openingsfase uit om uiteindelijk op twee ronden van het einde, wanneer de wedstrijd losbarstte, richting de kop te gaan. Vanaf dan was het wel knokken voor elke plaats. In de laatste 200m leek het nog tussen zo’n acht atleten voor zes plaatsen te gaan. Verheyden kon gelukkig nog een goed eindschot uitspelen en kwam als derde in 3’44″19 binnen.

Daarna was het aan Ismael Debjani en Jochem Vermeulen. Debjani kende nog geen al te best seizoen en knokte in de achterhoede voor elke plaats. Vermeulen deed wat plaatsen verderop wel mee voor de tickets. Hij zat op een ronde van het einde in een gunstige positie, tot hij twee seconden later op de grond lag. Vermeulen werd opgeslokt in een valpartij net voor hem, maar stond even snel weer recht als dat hij gevallen was. Daardoor won Debjani opnieuw heel wat plaatsen, al moest hij op het einde toch vrede nemen met een twaalfde plaats in 3’42″57. Vermeulen kwam ondanks de val nog sterk opzetten en naderde zelfs de top zes. Het werd uiteindelijk een achtste plaats in 3’40″21. Een protest is ingediend, dus er is nog een reële kans dat we de atleet van Lyra-Lierse toch nog terugzien in de finale.

Foto: Erik van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in