Met de Structabo CrossCup Relays van zondag 21 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2018-19 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. De volgende in de rij is Sofie Van Accom. De atlete van AC Herentals blonk enkele weken terug reeds uit met een Belgisch record op de ekiden en wil deze winter opnieuw enkele stappen vooruit zetten.

Dag Sofie, hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?

“Bij mijn laatste wedstrijd van het zomerseizoen liep ik een serieuze verrekking op. De drie weken rust kwamen dus net op tijd. Hierna ben ik rustig begonnen met de opbouw naar het winterseizoen. Deze verloopt momenteel goed en elke week begint het beter en beter te gaan. De twee stratenlopen en de ekiden in Brussel zorgden voor een leuke afwisseling tussen het trainen door, met een Belgisch record op de Adecco Brussels Ekiden als kers op de taart.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?

“Net zoals de voorbije jaren staan al de manches van de Structabo CrossCup op het programma. Misschien dat deze worden aangevuld met hier en een daar een regionale veldloop, maar dat wordt pas later bekeken.”

Wat zijn uw eigen ambities en verwachtingen? Hoe groot schat je de kans in op deelname EK veldlopen?

Sofie Van Accom – Foto: Golazo

“Tijdens het winterseizoen proberen we net zoals de voorgaande jaren een zo groot mogelijke basis te leggen voor het komende zomerseizoen. Daarnaast hoop je elk jaar weer wat extra stappen vooruit te zetten. Het EK veldlopen in Tilburg is een uitgelezen kans voor België om ons te tonen. Zowel bij de mannen als de vrouwen hebben we een sterke lichting die mooie dingen kunnen laten zien, ook in de mixed relays. De eerste kennismaking met de mixed relays beviel me trouwens wel. Zo liepen we vorig jaar met een sterke ploeg naar een mooie tweede plaats op de Great Edinburgh XCountry. Ik hoop dus dat ik in Roeselare een mooie prestatie kan neerzetten en zo enkele weken later in Tilburg aan de start kan staan.”

Ga je opnieuw voor de combinatie EK indoor en de veldlopen?

“Net zoals vorig jaar ga ik het enkel bij de veldlopen houden en zal je mij dus niet op de indoorpiste vinden. Persoonlijk vind ik het nogal moeilijk om beiden te combineren en is het niet altijd haalbaar om de verplaatsingen naar de indoorhal te combineren met het werk.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?

“Ik verwacht dat we er opnieuw een mooie, spannende strijd van kunnen maken en dat we zo elkaar naar een nog hoger niveau kunnen stuwen.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?

“Moeilijk om te voorspellen. Zo komen er elk jaar weer nieuwe namen naar voor. Ik ben dan ook heel nieuwsgierig welke atleten mij dit jaar gaan verrassen.”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?

“Ik heb voorlopig geen ploegje ingeschreven aangezien ik daar niet zo goed in ben.”

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.