Het nieuws deed in de wandelgangen al even de ronde, maar is nu officieel bevestigd vanuit het Belgische kamp: Margo Van Puyvelde heeft een stressfractuur in de voet. Ze kan niet aantreden in de 4×400 meter, en de Belgian Cheetahs zijn op die manier zwaar geamputeerd.

“Dit is uiteraard een aderlating voor de 4×400 meter”, reageerde teamleader Max De Vylder. Omdat Hanne Claes de finale loopt van de 400 meter horden is ook zij onzeker voor de reeksen van de 4×400 meter, want beide gaan vrijdag door. De Belgische delegatie mag alle aanwezige atleten als reserve oproepen, en dus wordt er nu aan Renée Eykens gedacht.

In het kamp Eykens klinkt het dat de 800 meterloopster wel te vinden is voor een uitstapje naar de 4×400 meter. Ook Manon Depuydt is ingeschreven voor de aflossing, maar ook zij heeft vrijdag al één en in het beste geval zelfs twee individuele wedstrijden op het menu staan op de 200 meter. Wordt vervolgd…