Morgenavond zakken heel wat atleten af naar Ertvelde voor hun jaarlijkse afspraak met de atletiekpiste. De Gouden 3000 maakt sinds dit jaar deel uit van het circuit van de Athletics Classic Meetings. Onder anderen Kalid Choukoud, Kim Ruell en Bram Ghuys zullen er aan het werk zijn. Een voorbeschouwing.

Bram Ghuys kwam afgelopen weekend op het BK AC nog tot 2m24. Het was een opsteker voor de hoogspringer van OEH, die tijdens de voorgaande wedstrijden nog niet het gewenste resultaat behaalde. Ghuys mikt op de limiet voor het EK in Berlijn en daarvoor zal de 25-jarige atleet nog twee centimeter beter moeten doen dan zijn prestatie vanop het BK. Tzur Liberman uit Israël zal hem daarbij moeten helpen. Liberman, in het verleden al goed voor 2m22, kan onze landgenoot hopelijk zo hoog mogelijk stuwen.

Khalid Choukoud – Foto: Jasper Jacobs

De 3.000m bij de heren belooft een spannende wedstrijd te worden met twee grote namen aan de starten. De Nederlander Khalid Choukoud, die een PR van 7’56 heeft, en Kim Ruell, wiens PR 7’58 bedraagt, toppen de inschrijvingslijst. De Amerikaan George Kelly, die dit jaar al goed was voor 8’09, zal ongetwijfeld in hun buurt lopen.

De omschakeling van een gewone avondmeeting naar een Athletics Classic Meeting is zeker goed voor het aantal inschrijvingen. “Er zijn al zeker vier reeksen op de 3.000m bij de mannen, wat toch wel te danken is aan die omschakeling. Verder zijn er ook heel wat mooie geldprijzen voor de winnaars. Snelle tijden en sterke prestaties worden beloond met bonussen en premies”, aldus organisator Xavier Rondas.

Foto: Yngwie Vanhoucke

De 800m bij de mannen heeft met Anaya Austin uit de Verenigde Staten één man op de inschrijvingslijst die al onder 1’50 ging. Uit Belgische hoek zal Mathias Sanctorum voor het nodige weerwerk proberen zorgen. Zijn trainingsmakker Aurèle Vandeputte komt normaliter in actie op de baanronde.

Bij de vrouwen valt de naam van Lore Tack op bij de deelneemsters aan de 3.000m. Op de 800m bij de vrouwen nemen Shana Lauwers en Hanne Reynaert het op tegen ouderdomsdeken Veerle Van Linden. Van Linden, die steeds met veel plezier naar Ertvelde trekt, heeft wél het snelste PR staan, maar Lauwers en Reynaert deden dit seizoen wel al ruim beter dan Van Linden. In het discuswerpen bij de vrouwen komt Anouska Hellebuyck in actie. Haar SB bedraagt voorlopig 50m99. Hopelijk kan de atlete morgen in de buurt komen van haar PR van 52m47.

De deelnemers van de Gouden 3000 kan u hier terugvinden. De voorinschrijvingen zijn afgelopen, maar u kan wel nog altijd ter plaatse inschrijven.

Het programma vindt u dan weer hier.