De 400 meter horden wordt op zaterdag 21 juli één van de absolute topnummers op de 39ste editie van de Nacht van de Atletiek. Het sterke deelnemersveld wordt aangevoerd door de Keniaan Nicholas Bett, de wereldkampioen van 2015. Onze jonge landgenoot Dylan Owusu wil in Heusden-Zolder onder de EK-limiet duiken.”

De 400 meter horden wordt op zaterdag 21 juli één van de absolute topnummers op de 39ste editie van de Nacht van de Atletiek. Het sterke deelnemersveld wordt aangevoerd door de Keniaan Nicholas Bett, de wereldkampioen van 2015. Onze jonge landgenoot Dylan Owusu wil in Heusden-Zolder onder de EK-limiet duiken.

Nicholas Bett behoort tot het kransje wereldtoppers dat een chrono onder de 48 seconden aankan. Het persoonlijk record van de Keniaan bedraagt 47.79. Bett liep die toptijd in 2015 op het WK atletiek in Peking, waar hij in de race van zijn leven naar het goud snelde. Dit jaar was de 28-jarige Keniaan al goed voor een chrono van 48.88, maar op de Nacht van de Atletiek mikt hij op een nog snellere tijd. Bett zal zeker voortgestuwd worden door de rest van het deelnemersveld, dat op één na bestaat uit atleten die dit jaar al onder de 50 seconden wisten te duiken. De bekendste is Abdelmalik Lahoulou. De Algerijn pakte vorig jaar brons op de Universiade in Taiwan.

Dylan Owusu – Foto: Peter Wagemans

In dit ijzersterke deelnemersveld mag Dylan Owusu bewijzen dat hij het in zich heeft om in de nabije toekomst ook een sub-50-loper te worden. Voor de 21-jarige Gentenaar is 50.70 de tijd die hij voor ogen heeft. Dat is immers de limiet die Owusu moet lopen om zich te plaatsen voor het EK in Berlijn begin augustus. De Nacht van de Atletiek heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om EK-, WK- of olympische limieten. De gezellige sfeer in stadion De Veen en de vocale steun van de Belgische atletiekfans hebben in de loop der jaren al veel Belgische atleten op de valreep op grote internationale kampioenschappen gebracht.

1 REACTIE

  1. […] De 400 meter horden wordt op zaterdag 21 juli één van de absolute topnummers op de 39ste editie van de Nacht van de Atletiek. Het sterke deelnemersveld wordt aangevoerd door de Keniaan Nicholas Bett, de wereldkampioen van 2015. Onze jonge landgenoot Dylan Owusu wil in Heusden-Zolder onder de EK-limiet duiken.” De 400 meter horden wordt … Source : http://www.atni.be/2018/07/10/wereldkampioen-nicholas-bett-wil-schitteren-op-nacht-van-de-atletiek/ […]

Reacties zijn gesloten.